nl en  

Afwerking Rumu Health Centre - Kongo

  • Moments-of-joy op Facebook
Democratische Republiek Congo
Afwerking van een gezondheidscentrum in Rumu (Rumu Health Centre)

In het noorden van de Democratische Republiek Congo vindt je het stadje Rumu. Rumu ligt in een dunbevolkt en afgelegen gebied van Congo. In 1992 is hier het Rumu Health Centre geopend.
Het was meteen een succes. Al snel kwamen de artsen van het Health Centre erachter dat ze een "in-patient" (kort verblijf opname behuizing) nodig hadden. In de tweede helft van de negentiger jaren begonnen ze met de bouw van dit verblijf. Helaas kon het verblijf niet worden afgebouwd. Van 1998 – 2003 woedde er in Congo een burgeroorlog. Na de burgeroorlog kwam het land weer langzaam op gang en wilde men ook het Health Centre afbouwen. De schade aan het gebouw die het had opgelopen doordat er niets meer mee gebeurde tijdens die jaren viel gelukkig mee. Helaas was er weinig geld beschikbaar en vorderde de bouw langzaam. Nu in 2014 is het einde van de bouw in zich en om het laatste stukje van de bouw van dit Health Centre te financieren heeft het Rumu Health Centre een beroep op Moments of Joy gedaan. Ze zijn op zoek naar geld om de laatste hand te kunnen leggen aan de plafonds, het stucwerk en het schilderwerk.
Het meeste werk wordt door mensen uit de gemeenschap gedaan in hun vrije tijd, zij zouden graag zien dat het verblijf afgebouwd wordt aangezien ze het prettig zouden vinden dat ze dichtbij hun familie zouden zijn mochten ze ziek worden. Het dichts bij zijnde ziekenhuis ligt 15 km van Rumu vandaan en is vanuit het ontoegankelijke gebied niet eenvoudig te bereiken. De artsen denken ook dat de patiënten sneller zullen herstellen in de nabijheid van hun familie en dat de drempel om geholpen te worden kleiner wordt omdat het in de "buurt" is.
Het benodigde bedrag voor dit project is: € 2.446,-