• Moments-of-joy op Facebook


Moments of Joy biedt mensen in moeilijke omstandigheden een kans op een betere toekomst, hoop, troost of ontspanning. Door het financieren van relatief kleine onderwijs- , kunst- of sportprojecten, het ondersteunen van kleine zakelijke initiatieven en job-training programma’s en soms ook het bekostigen van een feestelijke bijeenkomst. 

Overal ter wereld, voor verschillende doelgroepen en met verschillende doelstellingen. Maar wat de projecten met elkaar gemeen hebben is dat ze te klein, te onbekend en/of te weinig ‘strikt noodzakelijk’ zijn om de aandacht te trekken van grotere hulpverleningsorganisaties. Natuurlijk is sport niet nodig voor de fysieke overleving van straatjongeren in Mozambique, maar Moments of Joy is ervan overtuigd dat het voor het psychisch welzijn en het leren van ‘spelregels’ wel belangrijk kan zijn. Natuurlijk zijn muziekinstrumenten voor scholen in een afgelegen gebied in Indonesië niet strikt noodzakelijk voor het onderwijs, maar het biedt de kinderen wel zowel ‘joy’ als een kans op een baan in de toeristenindustrie. En zo is ook een nieuwe schooltas niet nodig voor weeskinderen in Brazilië, maar het laat ze zich wel even gelijk aan de andere kinderen voelen.

Onze projecten worden geïdentificeerd en gecontroleerd door onze zogenaamde projectvinders: gepassioneerde vrijwilligers die dicht bij het project wonen en werken en er vaak al jarenlang bij betrokken zijn. Zij kennen de wensen en behoeftes ter plaatse en de mensen die het project runnen persoonlijk en zorgen dat het benodigde geld werkelijk daar terecht komt waar het voor bedoeld is.

In de afgelopen 13 jaar van ons bestaan hebben wij zo honderden kleinschalige projecten kunnen realiseren, dankzij donateurs die zich aangesproken voelen door onze doelen en werkwijze. Hun donaties worden direct en geheel aanwendt voor onze projecten. Onze kantoor- en organisatiekosten zijn laag en worden bovendien gedragen door aparte sponsors, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken over wat er "aan de strijkstok" blijft hangen. Moments of Joy is een erkende algemeen net beogende instelling (ANBI) en donaties aan ons zijn dus – onder bepaalde voorwaarden – aftrekbaar.