nl en  

Bedden en een diepvries voor weeshuis, Zimbabwe, 2498 Euro

  • Moments-of-joy op Facebook
Queens Elizabeth Home is een tehuis voor wezen, mishandelde en verlaten kinderen in Bulawayo, Zimbabwe.Het tehuis wordt geleid door de Zevende Adventist Kerk en er wonen 30 kinderen van tussen de 11 maanden en 10 jaar oud, van wie er enkelen HIV-positief zijn.
De staf krijgt enig inkomen uit donaties van mensen in de buurt en door een peuterschool te leiden.
In de vijftig jaar dat het tehuis bestaat is het meubilair geheel versleten en nu iedereen zich moet concentreren op de voedsel-budgetten is er geen geld om het te vervangen. Voor de kinder "zitkamer"betaalde Moments of Joy in 2003 zes nieuwe banken en een tweede hands vloerkleed (210 Euro).
Dit keer vroeg het Queens Elizbeth Home om acht nieuwe bedden en matrasen (om acht nieuwe kinderen op te kunnen nemen) en een diepvries. Totale kosten ca. 2350 Euro. Wegens de idioot hoge prijzen in de uiterst slechte economie van het land zijn veel basis-behoeften onbetaalbaar geworden. Ook de kosten voor goede voeding rijzen de pan uit. Daarom bood Moments of Joy ook een uitje naar de dierentuin, compleet met feestmaal aan. Met kip (een enorme luxe), verse groente en chips en natuurlijk een echt toetje (148 Euro).


TOTAAL € 2498,--