nl en  

Beurzen voor gehandicapte leerlingen van kostschool KGVI, Zimbabwe

  • Moments-of-joy op Facebook
KGVI heeft ca 400 leerlingen, waarvan ruim een kwart wees is, maar ook de andere zijn kwetsbare kinderen waarvan de ouders zelden het schoolgeld kunnen betalen. KGVI is dan ook sterk afhankelijk van donaties.
KG VI Centrum en school biedt revalidatie en verblijfsfaciliteiten voor dove en fysiek gehandicapte kinderen van 5 tot en met 18 jaar. Het is de enige school voor voortgezet onderwijs voor gehandicapte kinderen in Zimbabwe en de enige basisschool voor hen in het zuiden van het land. Ze komen dan ook vaak van ver en verblijven in dat geval intern. De boarding studenten gaan alleen in de vakanties naar huis, als ze tenminste nog een thuis hebben. (Voor het groeiende aantal weeskinderen biedt  het centrum permanente huisvesting.)
Alle kinderen verblijven in kleine units met een begeleidende huisouder, om zoveel mogelijk een gezinssituatie te creëren. Hier ontwikkelen ze hun zelfredzaamheid door huishoudelijke taken te verdelen, een budget te beheren voor boodschappen en voedzame maaltijden te bereiden.
KG VI biedt onderwijs op maat en focust vooral op de mogelijkheden en talenten van de leerling. De school bereidt hen voor op een vervolgopleiding op een universiteit of  een baan, door job-training. 
De school zoekt sponsoring voor 20 boarding students. De kosten per inwonende student voor één schooljaar zijn € 1.500,--

benodigd bedrag: € 1.500,--