nl en  

Circus en muscial voor en door kinderen van asielzoekerscentrum Assendelft.

  • Moments-of-joy op Facebook
Circus en muscial voor en door kinderen van asielzoekerscentrum Assendelft.

Sinds een paar jaar maakt de stichting TOV musicals die opgevoerd worden door kinderen van azielzoekerscentra op scholen in de omgeving van het centrum.. Ouders, vrijwilligers van het centrum en studenten van de Hoge School voor de Kunsten Utrecht werken mee.


Dit jaar zal de musical door en voor de kinderen van het AZC Assendelft - een tentenkamp met ca. 1000 bewoners - worden gemaakt. Er zijn hier 80 kinderen van 6-12 jaar, waarvan de helft niet naar school kan vanwege gebrek aan leerkrachten en 50 kinderen van 12-16 jaar en 150 alleenstaande minderjarige asielzoekers. Het is daarmee een groter project dan vorige jaren. Er zullen 100 kinderen bij betrokken worden en naast de musical zal er ook een circus gemaakt worden.

De musical wordt ingestudeerd in de zomermaanden, als de kinderen niets te doen hebben en zich vervelen. Goed om iets leuks te doen te hebben dus en goed voor culturele integratie, zowel tussen de verschillende nationaliteiten in het AZC als tussen de bewoners en de omgeving.

TOV VRAAGT € 1250,-- VOOR DE DECORS EN DE MUZIEK
DIT PROJECT WERD GEADOPTEERD DOOR
STICHTING DE HELPENDE HAND