nl en  

Educatieve uitjes en rolstoel trailer, Zimbabwe, vanaf € 850 - totaal €2000

  • Moments-of-joy op Facebook
Met een toenemend aantal kinderen in een rolstoel passen kinderen en rolstoelen niet samen in de bus als de KGVI school een tripje wil maken. Ze willen daarom graag een kleine lichtgewicht trailer kopen, die achter de bus gehangen kan worden en waarin 6 tot 8 rolstoelen passen.Nu er een geschikte bus is, en hopelijk binnenkort ook een rolstoel trailer, kan de school kinderen mee nemen op educatieve bezoekjes rond Bulawayo. Het gaat daarbij om: Trips naar lokale mooie plekjes voor het vak schetsen en schilderen, bezoeken aan het Nationaal Historisch Museum, lokale bibliotheken, het Wildlife Orphanage, lokale rotsschilderingen & archeologische sites en bezoeken aan lokale bedrijven voor de techniek klassen.
Moment of Joy heeft deze uitjes al eens eerder gefinancierd en ze waren een groot succes.
Een rolstoel trailer kost € 1150
Vijf educatieve tripjes kosten € 850

Totaal: € 2000

Over KGVI Centrum en school:

Onderdak
In Zimbabwe is het King George VI Centrum een van de weinige organisaties voor kinderen met een handicap. De kinderen komen dan ook uit het hele land. Zij gaan alleen in de vakanties naar huis, als ze tenminste nog een thuis hebben. Voor het groeiende aantal weeskinderen realiseert het centrum permanente huisvesting. Inwonende kinderen verblijven in kleine units met een begeleidende huisouder, om zoveel mogelijk een gezinssituatie te creëren. In de units ontwikkelen de kinderen hun zelfredzaamheid door huishoudelijke taken te verdelen, een budget te beheren voor boodschappen en voedzame maaltijden te bereiden.Onderwijs en opleiding
KG VI biedt onderwijs op maat aan haar leerlingen en focust vooral op de mogelijkheden en talenten van de leerling. De school bereidt hen voor op een beroep of een vervolgopleiding. Het centrum doet dat onder meer door te ondernemen. Zo is er een kapsalon op het terrein waar dove meisjes ervaring opdoen als kapster. En een ander voorbeeld is dat het centrum initiatiefnemer is van het eerste woordenboek van de nationale gebarentaal (gepubliceerd in 2011), waar experts uit heel Zimbabwe aan hebben meegewerkt.

REPORT


From our project finder:

“We were able to 3 exam classes for a trip to Victoria Falls after their end of year exams were finished. They had a wonderful time and really got to understand a bit more about their own country. They all got to feed elephants which freaked them out a bit but they all managed it in the end. Attached is a photo of a photo which is why the quality isn’t very good. I will make sure to send you some others once they have downloaded them.”

TOTAAL € 2000,--

BETAALD UIT HET ALGEMENE FONDS VAN MOMENTS OF JOY