nl en  

Een dagje uit voor HIV weeskinderen van het weeshuis Tulip Garden in India

  • Moments-of-joy op Facebook
Een dagje uit voor HIV weeskinderen van het weeshuis Tulip Garden in India

Stichting Derde Wereld Hulp (SDWH) zet zich in voor  de opvang van straatkinderen, veelal weeskinderen In India. Voor deze kinderen heeft de stichting opvanghuizen en scholen gebouwd in het district Andrah Pradesh, India waar in totaal zo’n 220 kinderen opvang wordt geboden. Deze kinderen hebben al veel warmte ontvangen dankzij de liefdevolle verzorging van de opvanghuizen. Al deze kinderen worden financieel ondersteund door een Nederlandse sponsor waardoor de eerste levensbehoeften zijn verzorgd: school, onderdak, kleding en voeding. Tulip Garden is één van deze weeshuizen en hier zitten 80 zieke, met HIV besmette weeskinderen. Ons contact persoon voor dit project is Marlies Heese die al meer dan 15 jaar werkzaam is als vrijwilliger en zij gaat zelf elk jaar naar dit project om ter plekke mee te werken.
De stichting wil dit jaar een uitje organiseren om een keer iets extra te kunnen doen met de kinderen van Tulip Garden Home.  Het plan is om met een bus alle kinderen mee te nemen naar een zwembad voor een dagje uit. Naast begeleiders , personeel en de kinderen van Tulip Garden Home zijn de kosten voor de busreis, entree gelden, lunch en drankjes. de totale kosten zijn € 850. 

Mocht de mogelijkheid zich voordoen dan is er ook nog de wens om ongeveer 75 kinderen uit Tulip Garden Hostel mee te kunnen nemen. In dit hostel wonen geen HIV weeskinderen maar kinderen van extreem arme families die de zorg voor hun kind niet meer kunnen betalen. Ze hebben hun kind daarom overgedragen aan deze stichting waar ze onderdak krijgen in het Tulip Garden Hostel en ook naar school kunnen gaan. Het bedrag voor het meenemen van ook deze groep kinderen kost een extra € 400.