nl en  

Extra benodigdheden voor straatkinderenschool, Maputo, Mozambique

  • Moments-of-joy op Facebook
Extra benodigdheden voor  de straatkinderschool van Centro de Encontro in Maputo, Mozambique

Centro de Encontro wil voor een schoolgebouw dat eerder al door deze organisatie is gebouwd verbeteringen gaan uitvoeren en nog wat nieuwe noodzakelijke spullen kopen.
Allereerst is er een laptop en printer nodig.
Daarnaast is er voor het maken van huiswerk onder begeleiding een overkapping nodig en een tafel met stoelen. Thuis is er vaak geen ruimte en geen begeleiding. Door die op school te bieden kunnen de  schoolprestaties van de kinderen worden verbeterd. 
En ten slotte vraagt Centro de Encontro om hulp voor de aanschaf van zonwerende gordijnen. Bij de aanleg van de school is geen rekening is gehouden met de invallende zon. Er zijn 8 grote hoge ramen aangelegd voor veel licht maar helaas smelten de kinderen nu weg in hun lokalen. Speciale zonwerende stof is enorm duur in Maputo. Op de markt verkoopt men enkel de veelkleurige Capulana stof waarvan de typische dracht – wikkeljurken -  worden gemaakt. Deze stof is veel te dun. En er is helaas geen plaatselijke Leen Bakker. De zonwerkende stof die men wil aanschaffen om zelf gordijnen van te maken is in ieder geval wel goedkoper dan Luxaflex. Afrika is vaak goedkoper maar voor sommige zaken is het veel duurder.
Centro de Encontro is een onafhankelijke NGO die onderwijs, sport en andere activiteiten voor straatkinderen in Maputo organiseert. Het is opgericht door de Nederlandse Rene Boezaard in 1994. Hij heeft de dagelijkse leiding in 2000 overgedragen aan de Mozambikaanse staf die hij  heeft opgeleid, maar blijft zelf nauw betrokken.Voor verbeteringen van de school worden nu de volgende zaken aangevraagd:

€ 250  Laptop
€ 75    Printer
€ 100  tafel met stoelen
€ 428  Overkapping voor huiswerkgroepjes
€ 570  Zonwerende gordijnen