nl en  

Het is vakantie! Een dagje uit met de weeskinderen van Tulip Garden, India

  • Moments-of-joy op Facebook
Het is vakantie! Een dagje uit naar het zwembad met de weeskinderen van Tulip Garden Home, India


De stichting Derde Wereld Hulp (SDWH) wil voor de 85 kinderen van Tulip Garden Home, een weeshuis voor kinderen besmet met HIV, een uitje organiseren naar het zwembad met een lunch en drinken inbegrepen in de vakantie maand Mei. Een welkome afkoeling want in die periode kunnen de temperaturen oplopen tot 48 graden.
De aanvraag is voor alle 85 kinderen en begeleiding. Het vervoer zal worden gedaan met 2 bussen. De locatie ligt op ongeveer een uur rijden van Tulip Garden. Er is op de locatie een groot zwembad en een speeltuin en na afloop worden de kinderen getrakteerd op een eenvoudige lunch met drinken.

SDWH zet zich in voor  de opvang van straatkinderen, veelal weeskinderen In India. Voor deze kinderen heeft de stichting opvanghuizen en scholen gebouwd in het district Andrah Pradesh, India waar in totaal zo’n 220 kinderen opvang wordt geboden. Al deze kinderen worden financieel ondersteund door een Nederlandse sponsor waardoor de eerste levensbehoeften zijn verzorgd: school, onderdak, kleding en voeding. Tulip Garden is één van deze weeshuizen en hier zitten 85 zieke, met HIV besmette weeskinderen. Ons contact persoon voor dit project is Marlies van Heese die al 16 jaar vrijwilliger is voor SDWH. Zij gaat jaarlijks minstens 1x naar Tulip Garden om daar als vrijwilliger te werken. Zij sponsort zelf ook elk jaar 4 kinderen. Alle kosten voor reis en verblijf betaalt ze altijd zelf zoals alle vrijwilligers van deze stichting. 
Benodigd bedrag: € 1.500,--