nl en  

Mary's House of Hope, Worcestor, Zuid Afrika

  • Moments-of-joy op Facebook
Mary's House of Hope heeft dringend behoefte aan was basis behoeftes om hun school te blijven runnen.

Worcestor is een klein arm dorpje 100 km ten oosten van Kaapstad. Mary is een fantastische en dappere vrouw van 60 jaar oud die een veilige plek bied aan kinderen tussen de 0 en 14 jaar oud die werden verlaten door hun ouders vanwege ziekte en/of geestelijke gezondheids problemen. Meeste kinderen zijn ook nog sexueel en/of mentaal mishandeld. Gemiddeld blijven de kinderen 14 jaar bij Mary's House of Hope.
De Dreamcatcher foundation ondersteund Mary al 20 jaar.
Op dit moment zijn er 11 kinderen bij haar in huis. Sommige kinderen zijn op haar stoep achtergelaten en sommige komen later in hun leven bij Mary terecht.

De groep kinderen die op het ogenblik bij Mary in huis zijn bestaat uit 3 jongens en 8 meisjes. Wij hebben de namen van de kinderen vanwege de privacy uit deze tekst gelaten en zullen ze alleen met de eerste letter van hun naam omschrijven.
 
De drie jongens zijn B, 15 jaar oud, G 11 jaar die het sydroom van Down heeft en L, 8 jaar oud. L had een hersentumor veroorzaakt door het feit dat zijn moeder hem toen hij een paar dagen oud was op de stenen vloer had laten vallen. Zij liet hem achter op de stoep bij Mary en verdween. Toen L 1 jaar oud was ontdekte Mary dat zijn hoofd een vreemde vorm kreeg en dat zijn ogen hol leken. Mary nam hem mee naar de dokter en daar bleek dat hij een verhoogde druk in zijn hersens had vanwege een bloedprop die in een soort tumor was veranderd die aan het groeien was. Hij heeft een operatie ondergaan toen hij 4 jaar oud was en gaat nu naar school.

De 8 meisjes zijn G, 23 jaar oud met de mentale leeftijd van 12, I van 14 jaar, S van 13 jaar oud, N 12 jaar oud, M 10 jaar oud (zij heeft een foetaal alcohol syndroom), K 8 jaar oud, L 7 jaar en 1 van 3 jaar oud.
G is getraind door een dokter van de kliniek en heeft geleerd hoe je moet zorgen voor kinderen die aan HIV lijden en hoe om te gaan met kinderen met het syndroom van Down. Zij kan ze wassen en aankleden, ze te eten geven, ze bezig houden en (onder toezicht) medicijnen toedienen. Dit is haar manier om Mary te helpen. G en haar broer hadden beiden hypothermia en waren uitgemergeld toen een boer hen in een veld vond. Haar broer heeft het niet gered en G bracht maanden door in het ziekenhuis. De sociale dienst bracht haar uiteindelijk bij Mary toen ze 2 jaar en 8 maanden oud was. Zij is nu een grote steun en toeverlaat voor Mary. Ondanks het feit dat het redelijk goed met haar gaat zal zij waarschijnlijk haar hele leven bij Mary blijven wonen aangezien zij niet zal kunnen leven in de gewone maatschappij. Wel belangrijk is het feit dat ze heel gelukkig is bij Mary.

Mary's situatie is regelmatig heel lastig aangezien er altijd te weinig geld is. Soms heeft ze niet genoeg geld om hoestsiroop te kopen (2 van de kinderen hebben HIV). Dat er hoestsiroop aanwezig moet zijn is niet een luxe, het is van levensbelang. Mary krijgt het minimum van de kliniek en de rest koopt ze zelf.

Hoe kan Moments of Joy helpen?
Het bedrag van € 725,-- is toereikend voor Mary's wensen lijstje. Als het totale bedrag wordt gedoneerd zal Katrina, de officemanager van de Dreamcatcher foundation, de fondsen beheren. Zij krijgt om de week een lijst met speciale aanbiedingen, zodat zij spullen kunnen aanschaffen die in de aanbieding zijn.

Mary's wensenlijstje:
- Medicijnen (hoestsiroop en paracetamol)
- Toiletartikelen (van zeep tot muggenspray)
- school schoenen - zwart (verplicht)
- school tassen (donkere kleur)
- ondergoed
- sokken
- 3 trainings pakken met capuchon
- 2 regenjassen met capuchon
- kousen
- lakens (slopen, hoeslakens etc.)
- schrijfgerei (pennen, kleurpotloden etc.)
- suiker en waspoeder