nl en  

Nieuwe kansen voor meisjes uit de textiel industrie in India

  • Moments-of-joy op Facebook
Computer training for meisjes die in de textiel industrie hebben gewerkt – India (Madras)

Het project dat Moments of Joy will ondersteunen is van de stichting Deepam Trust. Deze stichting heeft als doel het rehabiliteren van 30 meisjes die door de textiel industrie zijn uigebuit.
De meisjes zullen computer training krijgen, basis Engels en Small Business (basis) training met een “hands-on” programma. Het doel is dit soort trainingen per jaar aan 30 meisjes te geven.
Kinderen die in de textiel industrie werken komen over het algemeen uit de lagere kastes en zeer arme achtergronden. Ouders beloven hun kinderen aan de fabrieken for een schamel bedragje.
De meisjes worden meestal onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest (het lijken wel kooien voor dieren) en kunnen geen vragen en/of opmerkingen bij het management kwijt. Er worden nauwelijks vragen gesteld over gedwongen arbeid, lange werkdagen, weinig loon etc. etc.

Met de vaardigheden die de meisjes op de cursus leren zullen zij in staat zijn  op een computer te werken, een basis kennis aan Engels te krijgen en wat ins en outs van het runnen van een small business.
Deze cursus zal de meisjes helpen zich nieuwe doelen in hun leven te stellen, hopelijk meer zelfvertrouwen te geven en een kans te geven op een beter leven voor henzelf, in ieder geval beter dan het leven van hun ouders.

Bedrag: € 2.311,--