nl en  

Schoolgeld voor arme kinderen van Jasri, Bali.

  • Moments-of-joy op Facebook
Verslag van de Stichting 4AnakAnak Jasri Oost Bali (met foto's)

Donaties Moments of Joy voor Stichting 4AnakAnak Jasri Oost Bali

Februari 2018 is een bedrag van € 700,= gedoneerd door Moments of Joy aan de Stichting 4AnakAnak Jasri Oost Bali ter ondersteuning van kinderen om schoolkleding, boeken, etc. te kunnen aanschaffen. Daarvoor zeer veel dank!
Besloten is dat gelden die gedurende het schooljaar binnen komen, worden gebruikt voor donaties voor het komend schooljaar en daaropvolgend. In deze dus voor het schooljaar 2018/2019 en later. 

Aan het begin van het schooljaar (juni / juli) en halverwege het schooljaar (november / december) wordt bekeken welke kinderen een donatie nodig hebben.  Dit gaat in overleg met de directeur van de school. Dit voorjaar zijn er 9 kinderen toegevoegd aan de al bestaande lijst van gesponsorde kinderen.

Voor Moments of Joy zijn er 5 kinderen geselecteerd die door de donaties van Moments of Joy, in ieder geval, gedurende 2 jaar zullen worden gesponsord.

Nieuwe leerlingen per 10 juli 2018

Naam
Geboortedatum
Klas
sponsor

Ni Kadek Dian Asuari
17 – 07 -2011
1 Moments of Joy


Ni Kadek Devi
13 – 10 - 2011
1 Moments of Joy


Ni Kadek Suci Ayunda
27 – 05 - 2010
2
Moments of Joy

I Wayan Stive Bud.
11 – 11 - 2011
1 Moments of Joy


I Wayan Arta Wiguna
20 – 03 - 2011
2 Moments of JoyBijgevoegd treffen jullie de foto’s.

Hartelijke groet,
namens het bestuur:

Gusta Boland   Judith Wijnbergen
Voorzitter   secretarisEr wachten tien kinderen op sponsoring om naar de lagere school te kunnen in Jasri.

Kinderen uit arme gezinnen in het dorpje Jasri op Bali, Indonesië, in de leeftijd van 6 – 12 jaar volgen basisonderwijs op de armste school, ‘School 6’ van Jasri.  De school heeft op dit moment 115 leerlingen. Twintig daarvan worden al door de stichting  4 Anak Anak Jasri gesponsord gedurende de hele lagere schoolperiode.

4Anak Anak Jasri, een organisatie opgericht  door initiatiefnemers  Ruud en José Vermeulen (zelf ooit actief in het onderwijs) heeft als doelstelling onderwijs mogelijk te maken voor zelfs de armste kinderen van Jasri.  Er staan nu nog steeds 10 ‘nieuwe’ kinderen voor het volgende schooljaar op de wachtlijst van de school. 4Anak Anak Jasri wil heel graag dat alle kinderen - ook deze kinderen van de wachtlijst - van ‘School 6’ in Jasri onbezorgd onderwijs kunnen volgen. Dat zij niet gehinderd worden door de financiële problemen van hun ouders en dat zij “kind kunnen zijn” en dus niet  aan het werk gezet worden. Het doel is om de financiële zorgen van de ouders van de kinderen te verlichten, waardoor die kinderen een kans krijgen op een beter leven.

De ouders van kinderen die naar school willen gaan moeten schoolgeld betalen en als ze dit niet hebben moet er geld worden geleend. De schulden die worden opgebouwd zijn vaak de reden dat de kinderen niet naar school kunnen en waarom ze vaak moeten gaan werken om te helpen de familie uit de schulden te krijgen.

Als de kinderen een sponsor krijgen wordt dit voorkomen. Maar meest belangrijke is dat  de kinderen door het volgen van onderwijs hun kans op redelijk betaalde  arbeid vergroot zal worden.
 
Moments of Joy wil graag helpen om de doelstelling van 4 Anak Anak Jasri te verwezenlijken en ook deze laatste 10 kinderen helpen om naar school te kunnen gaan. Er staan 10 kinderen op de wachtlijst en de kosten voor een jaar op school zijn € 70,00. Hiervoor worden werkboeken gekocht, maar ook  uniformen en sportkleding, schoenen en een tas. Voor het bedrag van € 700,00 zijn de tien kinderen verzekerd van hun eerste jaar op school. Aangezien er meerdere instanties helpen met dit project zullen er voor de volgende jaren ook sponsors worden gezocht om de kinderen daarna ook op  school te houden.