nl en  

Schooluitje voor arme kinderen, India

  • Moments-of-joy op Facebook

verslag van het dagje uit:
De wens van SDWH/India aan Moments of Joy was een schoolreisje te kunnen organiseren voor de kinderen van  Anne’s home, een kinderhuis in India. Daar wonen kinderen van het kastenloze, kansloze allerarmste deel van de Indiase bevolking.

Hun ouders, vaak alleen een vader of moeder, kunnen niet voor deze kinderen zorgen. In veel gevallen is het alternatief dat de kinderen hard mee moeten werken op het land of in een fabriek  voor hun eigen dagelijkse handje rijst.
De 110 kinderen wonen bij ons en gaan dagelijks naar onze school.
Het leek ons een fantastisch idee om met deze kinderen  een keertje, voor de eerste keer in hun leven, op schoolreis te gaan.
Ons huis en onze school staan in een arm deel van India, er zijn geen attracties in de buurt. Op 3 uur rijden ligt een zgn. pretpark, een beetje ver.Maar dat mocht de pret niet drukken, velen hadden nog nooit in een bus gezeten. Dus gingen we na het ontbijt met limonade en pakjes koek op pad. In 2 grote bussen. 110 kinderen en 6  leerkrachten en vrijwilligers als begeleiders. Het pretpark ligt op Bavani eiland. Een stukje land midden in een grote rivier. Om dat eiland te bereiken moesten we op een boot. De kinderen konden hun geluk niet op. Nog nooit een boot gezien, laat staat er op gevaren. Op het eiland konden de kinderen naar hartenlust 3 uur  spelen, in de klimrekken, loopbruggen, trampolines, schommels en draaimolentjes. Wat hebben ze genoten.
Na het spelen nog 2 uur varen op de rivier. Tijdens deze tocht kregen de kinderen een lunch met  curries en drinken. Het boottochtje was een groot succes, want we voeren langs de oevers en konden naar mooie tuinen kijken. Ze konden zien hoe andere mensen wonen.
Vervolgens weer 3 uren terug in de bus. Het was een stuk rustiger dan op de heenreis. De meeste kinderen lagen te slapen. Met een prachtige glimlach op hun gezicht. Ze waren zo blij.
Heel erg veel dank aan Moments of Joy!
Marlies van Heese
namens sdwh

de aanvraag:
Stichting Derde Wereld Hulp (SDWH) zet zich in voor de opvang van kinderen in Vijayawada, een stad in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh. Het gaat om kinderen uit de allerarmste gezinnen, straat- en weeskinderen, gehandicapten en  met HIV-pos/met Aids besmette kinderen. Voor hun opvang heeft SDWH  scholen en tehuizen gebouwd en er  wordt gezorgd medicatie. Dat biedt  deze kinderen een toekomstperspectief. Daarnaast verleent SDWH hulp aan gezinnen in veelal uitzichtloze situaties in de sloppenwijken.

De stichting zou de kinderen heel graag een keer een uitje aanbieden. Tot nu toe is daar nooit geld voor geweest. Plan is naar een zwembad te gaan, gelegen op bijna 2 uur rijden van de school.
De 104 kinderen worden met 2 bussen vervoerd. Voor de meeste kinderen voor de eerste keer in een bus, voor alle kinderen de eerste keer naar een zwembad. Met de gevraagde donatie kunnen  de bussen worden betaald, zwemkleding gehuurd, entree kaartjes gekocht  en een lunch en snack verstrekt.
Kortom een dag om nooit te vergeten.

Kosten voor deze dag: € 1.100,-