nl en  

Snelle internetverbiding voor jongeren in Tanji, Gambia

  • Moments-of-joy op FacebookVan onze projectvinder; "Het internetcafe waar ik nu zit draait erg goed op dit moment. De internetverbinding is nu stukken beter. We hebben nu een datacard en dat gaat prima. Daardoor natuurlijk ook meer klanten. Bijna het hele jongerenproject hier draait nu op de inkomsten van het internetcafe en we zijn erg
blij dat we het zo kunnen runnen!"

Future for Young People Association in Gambia runt een jeugdcentrum in de vissersplaats Tanji in Gambia. Doel is om de kansloze jongeren in en rond het dorp educatie en vertier te bieden. Het centrum herbergt onder meer een bibliotheek met ruim 4000 Engelstalige boeken, een internetcafe met 10 computers, een timmerwerkplaats, een grote zaal met binnenpodium en binnenplaats met buitenpodium waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Het centrum is zelfvoorzienend, d.w.z. de inkomsten moeten de uitgaven dekken. Dat lukt prima tot nu toe, alleen bij het internetcafe geeft het wat poblemen. Het is het enige internetcafé in een straal van 15 km en voor jonge mensen zonder eigen vervoer dus van belang om via de computer meer te leren en de wereld te ontdekken. Per maand komen er tussen de 200 en 300 mensen die 15 dalasi (ca.40 eurocent) betalen per half uur.

De internetverbinding is echter traag, waardoor mensen soms snel weg gaan of weg blijven en de inkomsten de kosten van het café niet dekken. Een snellere verbinding kost €125,- per maand. Als een dergelijke verbinding gesponsord kan worden kan er een grotere groep klanten worden aangetrokken en verwacht Future for Young People dat het café binnen twee jaar geheel zelfvoorzienend zal zijn. Voor die twee jaar hebben ze dus €3000, - nodig, maar ze zijn al een eind op weg als ze het eerste jaar kunnen bekostigen.


TOTAAL € 1500,--

EEN JAAR GEADOPTEERD DOOR RUBRINT FOUNDATION EN ÉÉN JAAR
DOOR FONDATION LES PAQUERETTES