nl en  

Speeltuin voor hostel units KG VI - Zimbabwe

  • Moments-of-joy op Facebook
Opknappen speeltuin voor hostel units, Zimbabwe 

KGVI Center en school is de enige middelbare school voor gehandicapte en dove kinderen in Zimbabwe. Voor de leerlingen die van ver komen biedt het ook onderdak gedurende het schooljaar. De speeltuin van de hostel units is nu dingend aan renovatie toe.
Op dit moment heeft de speeltuin een paar speeltoestellen die op een ruw terrein staan. Moeilijk begaanbaar voor kinderen in rolstoelen en het ziet er ook niet aantrekkelijk uit. KG VI wil graag een verhard pad aanleggen aan de buitenkant van het terrein, het gras verwijderen, een zand volleybalveld in het midden maken en de speeltoestellen schilderen. 

Hostel playground in rough state


Over KGVI Centrum en school:
KG VI Centrum en school biedt scholing, revalidatie en verblijfsfaciliteiten voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar leeftijd met fysieke handicaps en gehoorproblemen. Het is de enige school voor voortgezet onderwijs voor gehandicapte kinderen in Zimbabwe en de enige basisschool voor hen in het zuiden van het land. Ze komen dan ook vaak van ver en verblijven in dat geval intern. De boarding studenten gaan alleen in de vakanties naar huis, als ze tenminste nog een thuis hebben. (Voor het groeiende aantal weeskinderen biedt  het centrum permanente huisvesting.)
Alle kinderen verblijven in kleine units met een begeleidende huisouder, om zoveel mogelijk een gezinssituatie te creëren. Hier ontwikkelen ze hun zelfredzaamheid door huishoudelijke taken te verdelen, een budget te beheren voor boodschappen en voedzame maaltijden te bereiden.

Onderwijs en opleiding: 
KG VI biedt onderwijs op maat en focust vooral op de mogelijkheden en talenten van de leerling. De school bereidt hen voor op een vervolgopleiding op een universiteit of – voor hen die geen academische capaciteiten hebben - een baan, door job-training. 
KGVI heeft 360 leerlingen, 92 kinderen zijn wees, maar ook de andere zijn kwetsbare kinderen waarvan de ouders zelden het schoolgeld kunnen betalen. KGVI is dan ook sterk afhankelijk van donaties.