nl en  

Tiny Miracles, Mumbai India

  • Moments-of-joy op Facebook
Het verslag:

Tiny Miracles had aan Moments of Joy een bijdrage gevraagd om uitjes voor kinderen te kunnen financieren voor het project wat ze hebben opgezet in een voorstad van Mumbai.
De kinderen maken deel uit van de Pardeshi Community die zich al jaren met verwerking van rotan bezighoudt. Helaas gingen veel van de meisjes niet naar school en een aantal kwamen in de prostitutie terecht. De stichting wordt gerund door Laurien Meuter die drie keer per jaar naar India afreist om daar te zorgen dat het werk van de stichting goed wordt uitgevoerd.
Met de bijdrage van Moments of Joy hebben ze verschillende uitjes gemaakt, hieronder volgt een verslagje van alle uitjes.


- Sightseeing in Mumbai – Ondanks het feit dat de Pardeshi Community al meerdere generaties in Mumbai wonen, hebben velen van hen nooit echt de stad gezien. Er zijn twee dubbeldekkers gehuurd en de kinderen zijn met hun moeders op twee versierde dubbeldekkers door de stad gereden langs alle toeristische hoogtepunten. De moeder hadden zich opgedoft en de kinderen hebben naar iedereen gezwaaid zodat ze zich bijna echte filmsterren voelden.
- Dance Party – In maart is er een dans feestje gegeven. Er zijn disco lampen en een speaker set aangeschaft en de kinderen hebben allemaal iets te eten gekregen. Er is de hele middag en avond gedanst en de speakers en lampen worden nu regelmatig gebruikt voor verschillende activiteiten.- Waterworld – Dit uitje was voor de moeders. Een lang gekoesterde droom was voor hen om naar Water Park te gaan. Dit is een groot park met verschillende zwembaden, en andere attracties.
Voor hen was het de kans om een dagje even weg van hun man en de kinderen te kunnen en volkomen te ontspannen. 's Ochtends vertrokken ze (hun zelfgekookte eten mee voor de dag) en genoten van een dag zonder stress en zorgen en van elkaars gezelschap. Ze hebben allemaal gezwommen, grapjes aan elkaar verteld en met elkaar het eten gedeeld.
- Dansleraar – Hardik – een professionele dansleraar is van november tot april (2012 – 2013) iedere zaterdag langs gekomen om de meisjes tussen de 12 en 17 jaar oud dans les te geven. Deze groep valt vaak een beetje tussen de wal en het schip – te oud om van school te halen en op een goede privé school te doen en te jong om te werken. Deze groep is extra kwetsbaar omdat de verleidingen om "het verkeerde pad" op te gaan zijn groot. Met de dansen die ze leren treden ze op in de gemeenschap, ze krijgen zelfvertrouwen en aandacht….en zijn allemaal stiekem verliefd op de dansleraar.

Bijdrage Moments of Joy - € 1.500,--


De aanvraag:

De stichting is opgericht door Laurien Meuter die 3 keer per jaar naar India gaat om toe te zien dat de activiteiten die zij onderneemt voor haar stichting goed uitgevoerd worden.
Er zijn activiteiten om de kinderen bewust van allerlei aspecten in het leven te maken zoals gezondheidszorg, educatie en het leren van bepaalde vaardigheden. Door deze activiteiten hoopt Tiny Miracles te bereiken dat de kinderen later niet in de prostitutie terecht komen en een grotere kans op een toekomst hebben. Zo krijgen de kinderen les op school. Er wordt streng op toegezien dat de kinderen aanwezig zijn, dit wordt dagelijks geregistreerd. Als "beloning" worden er af en toe uitjes georganiseerd zodat de kinderen af en toe een leuk dagje uit kunnen hebben. Deze uitjes zijn bijvoorbeeld een picknick, een dagje naar het zwembad maar er zijn ook kampen voor meisjes van 14 tot 20 jaar.

De volgende uitjes staan op de "wishlist" van Tiny Miracles.
- Een picknick voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar oud (€ 550,--) naar het Suraj Water Park
- Een picknick voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar oud ( € 575,--) naar een groot pretpark Tikuji-ni-wadi
- Een kamp voor meisjes van 14 tot 20 jaar oud ( € 1500,--) naar Mamacha Gaon, een toeristisch park met zwembad en andere mogelijkheden voor activiteiten
- Een kamp voor meisjes van 8 tot 14 jaar oud ( € 1100,-- ) naar Mamacha Gaon (het verschil in prijs is de duur van het verblijf – deze jongere kinderen blijven korter.)
- Een uitje naar de stad (Mumbai) met de bus voor kinderen van 12 tot 18 jaar oud (meisjes en jongens gemengd) ( € 350,-- )
- Een picknick voor meisjes van 12 tot 18 jaar oud naar Water Kingdom (€ 525,-- )

De kosten bestaan voornamelijk uit entrée gelden en vervoer en bij de kampen ook het huren van accommodatie.

Deze uitjes is voor Moments of Joy de reden waarom ze Tiny Miracles zou willen steunen.

Benodigde fondsen : vanaf € 350,-- (totale bedrag € 4600,- )TOTAAL € 4600,--