nl en  

voebalschoenen en ballen voor de voetbalschool voor kansarme jeugd in maputo, mozambique

  • Moments-of-joy op Facebook
Verslag voetbalspullen voor kansarme jeugd van de voetbalschool Leoes de Holanda in Mozambique.


Van onze projectvinder:
In Mozambique is de situatie nog steeds zorgelijk. Ontvoeringen en overvallen zijn aan de orde van de dag en gaan gepaard met steeds meer geweld. Ook ons project moest het ontgelden want onze voetbalkantine en kringloopwinkel werden volledig leeggeroofd en dat is natuurlijk een ramp voor ons kleine project. We zijn weer opgestart, maar hebben zelfs een gewapende bewaker moeten nemen om onze spullen te beschermen. De plaatselijke politie is erg corrupt en verhuurt zelfs wapens aan de criminelen. Er is geen rechtsstaat in dit land en men kan het met recht een bananenrepubliek noemen. Er is de laatste tijd ook meer religieuze onrust in het land en spanningen tussen moslims en christenen. Veel mensen zijn bang voor een terugkeer naar een burgeroorlog. In deze sombere tijden probeert centro de encontro een veilige haven te zijn voor de allerarmste kinderen van de stad Maputo. Door onderwijs maar ook door sport, dans en muziek proberen we de kinderen een vrolijker jeugd te geven.

Een van onze meest succesvolle projecten is de voetbal school Leoes de Holanda (leeuwen van Holland) . De voetbalschool heeft al een hele reeks profvoetballers kunnen afleveren aan 1ste en 2de liga clubs. Hiermee kunnen ze hun eigen boterham verdienen. En vaak werken ze ook weer in ons project als voetbaltrainers of als begeleiders van nieuwe jeugdspelers en zijn erg belangrijk voor de continuïteit van de voetbalschool. Er werden dit jaar weer veel wedstrijden georganiseerd op wijkniveau en inde reguliere competitie. Ook werden er dit jaar weer extra meisjes teams opgericht en er werd een voetbalkantine geopend om extra inkomen te genereren.

Ieder jaar is er weer een aanvulling nodig voor onze jongens en meisjes teams. Dankzij de gulle donatie van moments of joy konden deze spullen weer worden aangeschaft.

.

Voetbal schoenen en ballen voor voetbal club voor straatkinderen in Maputo, Mozambique, Euro 500

Centro de Encontro is een onafhankelijke NGO die activiteiten voor straatkinderen in Maputo organiseert. De Nederlander Rene Boezaard heeft het project opgericht in 1994 en in 2000 overgedragen aan de Mozambikaanse staf die hijzelf heeft opgeleid. De staf werkt samen met vele vrijwilligers.

De voetbalschool Leeuwen van Laulane heeft een zeer succesvolle jongensafdeling die serieus meedraait in de competitie van de stad en sinds kort ook een meisjesafdeling, waar Moments of Joy de wedstrijdtenues en schoenen voor betaalde.
Er zijn nu schoenen nodig voor de jongens teams van 10-14 jaar.

TOTAAL € 500,--

GEADOPTEERD DOOR BAS T. FOUNDATION