nl en  

Voedselprogramma voor kinderen in Kraaifontein, Zuid Afrika

  • Moments-of-joy op FacebookIn the "Wallacedene Informal Settlement" bij Kraaifontein in Zuid Afrika leven ongeveer 40.000 mensen. De gemeenschap is arm, ongeveer de helft van de mensen is werkeloos en minder dan een derde van de families leeft in een huis met een of twee slaapkamers, de rest leeft in krotten en hutten.

De lokale christelijke kerk is erg actief in haar streven de emotionele en fysieke stress iets te verminderen. De kerk heeft zo'n 200 leden en nog eens 200 "ad hoc" bezoekers. De deur staat altijd open voor een ieder die om hulp komt vragen, ongeacht hun geloof of lidmaatschap van de kerk.

De kerk startte een voedselprogramma voor de jonge kinderen (6 tot 12 jaar) van de allerarmste families in de haar omgeving. De kinderen krijgen iedere woensdag soep en brood en iedere zondag een maaltijd. Sommige bejaarden krijgen ook een gratis maaltijd op zondag.Het voedsel wordt gekocht van het geld dat de kerkleden bij elkaar brengen, maar helaas zijn deze mensen zelf arm dus kan de kerk niet zoveel kinderen voeden als ze zou willen; veel kinderen worden overdag in de settlement achterlaten zonder verzorging als hun ouders werk gaan zoeken. Op het moment slagen ze er met grote moeite in om 150 kinderen te voeden maar er zijn er veel meer die de gratis maaltijden nodig hebben. De capaciteit en infrastructuur van de kerk zijn niet erg goed (het is een klein gebouw met kartonnen plafonds en afscheidingswanden, de wasbak van de primitieve keuken loost het water in een meer, in de zomer is de kerk te warm, in de winter te koud, etc.) maar het zou mogelijk zijn om twee keer per week maaltijden te koken voor en uit te delen aan zo'n 300 kinderen.

Kosten voor twee maaltijden per week voor circa 300 kinderen:
Per maand: 330 Euro
Per jaar: 3960 Euro

TOTAAL € 3960,-- PER JAAR OF  € 330,-- PER MAAND VOOR 300 KINDEREN


DIT PROJECT WERD 4 MAANDEN BETAALD DOOR FRIENDS OF MOMENTS OF JOY , MONACO EN 1 MAAND DOOR HET ALGEMENE FONDS VAN MOMENTS OF JOY