nl en  

Werkgelegenheid voor jong volwassenen met fysieke/verstandelijke handicap op Zanzibar, Tanzania.

  • Moments-of-joy op Facebook
Werkgelegenheid voor jong volwassenen met fysieke/verstandelijke handicap op Zanzibar, Tanzania.

   

Het project ‘More-Africa’ is dit jaar gestart met de bouw van een restaurant om werkgelegenheid te creëren voor jongvolwassenen boven de achttien jaar met een fysieke of verstandelijke beperking. Ook worden er bungalows gebouwd om toeristen in te ontvangen. Op Zanzibar komen veel toeristen die, naast hun vakantie, ook openstaan voor de cultuur en bij willen dragen aan de ontwikkeling van het land. Het project ‘More-Africa’ ligt op een gunstige locatie, enerzijds kunnen de touristen verblijven in de lokale community en anderzijds ligt het project ook dichtbij de toeristische oostkust. De jongvolwassenen kunnen werken in de keuken, in de bediening, in de receptie van de bungalows, werken in de tuin of helpen bij het schoonmaken van de bungalows.

Op Zanzibar is er geen specifieke zorg voor kinderen met een fysieke en verstandelijke beperking. More-Africa is een vooruitstrevende organisatie die de ouders bij de zorg van hun kind betrekt. Dit is uniek in Oost-Afrika. Hierdoor zien de ouders in wat de therapie inhoudt en kunnen zij dit voortzetten in de thuissituatie. Het project geeft speciaal onderwijs en fysiotherapie aan kinderen die op andere scholen niet worden toegelaten. De opbrengst van de bungalows en het restaurant zullen het schoolproject van “More-Africa” ondersteunen, met het idee het gehele project zelfvoorzienend en onafhankelijk van binnenkomende donaties te maken. De Nederlandse Ellen van Beers heeft het project opgericht en woont al vanaf begin 2015 op Zanzibar. Ook geeft zij les op de school.

De plannen voor de bouw van het restaurant zijn al voor een deel uitgevoerd dankzij een eerdere fundraiser. Het bedrag wat nu nog nodig is (€ 3900) is voor het verven/stuken van de bungalows en het restaurant en ook voor de aanleg van elektra en het loodgieterswerk waaronder wasbakken, kranen en boilers. Maar hier zit ook bij in dat de hele waterleiding vanuit een waterput naar het restaurant gelegd moet worden. Het water moet gepompt worden dus ook een pressure pomp wordt van dit geld betaald. En omdat het project op een plek zit waar de grond vol zit met koraalsteen wordt er ook een afvoer gegraven voor het water af te voeren en dit is nogal wat werk vanwege deze koraalstenen ondergrond.
Verder zit er ook nog geen vloer in het restaurant. Ook worden voor het bedrag 3 deuren aangeschaft en voor het interieur van het restaurant ook nog een grote tafel met 10 stoelen.

Totale bedrag: € 3900,00